Szakmai Háttér

Az Allergiamentes Életért Alapítvány Kuratóriuma

Kuratórium Elnöke - Starub Dezső

Straub Dezső, Jászai Mari Díjas színművész. Személyes érintettsége is motiválta, hogy az allergiások életét segítő alapítvány munkájában részt vállaljon. Az Allergiamentes Életért Alapítvány tagjai maguk is allergiások és segíteni is akarnak. Straub Dezső maga is érintett pollenallergiában, így az Alapítvány célkitűzéseit és munkájának eredményeit saját bőrén is érzi, szívén viseli.

 


 

 

 

 

Kuratóriumi tag - Cseh László

Az Allergiamentes Életért Alapítvány kuratóriumi tagja. Az alapítvány több programjának ötletgazdája, többek között az asztmás gyermekek úszását támogató programoké. László személyesen  érintett asztmában, és élő példája, hogy a rendszeres mozgás, esetében az úszás, mekkora erő lehet az asztma kodában tartásában. Kimagasló eredményeket ért el kitartásával az úszósportban.

 

 

 

 

 

 

 

Kuratóriumi tag - Simon Erzsébet

Erzsébet az Alapítvány célkitűzéseit és munkájának eredményeit mint magánszemély is szívén viseli. Fontosnak tartja a gyermek részére szervezett szakmai programokat, mind edukációs, mind pedig mozgáshoz életmódhoz kötődően.

 

 

 

 

 Szakmai Tanácsadó Testület tagjai:

Prof. Zeher Margit,

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Prof. Nékám Kristóf,

 

 

 

 

 

 

  

Dr. Polgár Marianne PhD,

 

 

 

 

 

 

 

  

Dr. Hidvégi Edit PhD,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Balogh Katalin,

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Dr. Pintér Judit,

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Dr. Dózsa Izabella

 

 

 

 

 

 

 


Együtműködő Szakmai Szervezetek

MAKIT - Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság

Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete

Magyar Szállodák és  Éttermek Szövetsége

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Magyar Pékszövetség

BME Alkalmazott Biotechnlógiai és Élelmiszertudományi Tanszék

Magyar Allergia Szövetség

 

Budai Allergiaközpont

A Budai Allergiaközpont 2004 májusában indult útjára dr. Babai László tulajdonos vezetésével, három szakorvos közreműködésével. A páciensek számának folyamatos növekedése és szolgáltatásaink bővítése kapcsán 2007-ben új, a korábbinál tágasabb helyre költöztünk, s jelenleg 21 szakorvossal együttműködve nyújtunk komplex megoldást az allergiás megbetegedések minden területén. Alapításunkkor azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy felépítjük Magyarország Allergiaközpontját, ahol Ön egy helyen választ kaphat minden allergiával kapcsolatos kérdésére.

Allergológia

Rendelőnkben több száz allergén - köztük a leggyakoribb pollenektől a legritkább adalékanyagokig - vizsgálatára nyílik lehetőség a legmodernebb módszerekkel. Olyan nehezen vizsgálható allergia esetén is segíteni tudunk, mint a gyógyszerek, vegyszerek, ételadalékok, rovarcsípések, kozmetikumok okozta allergia. Az allergia vizsgálatakor sokszor találkozunk olyan háttérbetegséggel, mely maga nem allergia, de tüneteiben azzal teljesen megegyezik. A határterületi megoldások érdekében vizsgálunk lisztérzékenységet (cöliákia), tejcukorérzékenységet (laktózintolerancia). Az allergia terén nyújtott szolgáltatások magas színvonalát a professzionális szakemberekből álló orvosi team biztosítja. Az allergiát komplex megközelítéssel, személyre szabott megoldásokkal gyógyítjuk.

Immunológia

Az allergia és az autoimmun betegségek kórélettani háttere közel azonos. Éppen ezért a Budai Allergiaközpontban az allergológia mellett komplett és teljes immunológiai kivizsgálással, kezeléssel is állunk pácienseink rendelkezésére reumatoid artritis, psoriasis, pajzsmirigy-gyulladások kezelésére.

Fül-orr-gégészet

Az intézmény megalakításakor elsődleges célunk volt, hogy komplex, mindenre kiterjedő ellátást nyújtsunk, annak érdekében, hogy a páciensnek ne kelljen szakrendelésről szakrendelésre mennie, hanem egy helyen tudjuk a központhoz forduló betegeket kezelni. A Budai Allergiaközpont az allergiás ellátás mellett komplett járóbeteg fül-orr-gégészeti szolgáltatást is nyújt.

Tüdőgyógyászat

Tüdőgyógyászati részlegünkben számos neves hazai szakember áll a páciensek rendelkezésére asztma, COPD, tüdőgyulladás gyógyítás területén. A gyógyszeres kezelések mellett a betegek állapotának javulását sóbarlang terápia és dohányzás-leszoktatás segíti.

Bőrgyógyászat

A problémás bőr kezelése, széppé varázslása egyedülállóan összetett megközelítést igényel. Az allergiás bőrbetegségek komplex kezelését intézményünkben az allergológus és bőrgyógyász szakorvosok együttműködésével valósítjuk meg.

<>