Pályázati felhívás Mentes és Finom védjegy elnyerésére

Az Allergiamenetes Életért Alapítvány pályázatot hirdet a Mentes és Finom védjegy használati jogának elnyerésére 2018-ban is. A Mentes és Finom védjegy biztonságot nyújt a táplálékallergiás, táplálékintoleranciás és autoimmun gluténérzékeny emberek számára. A Mentes és Finom védjegy üzenete, hogy az adott vendéglátó egység (étterem, cukrászda, pékség, pizzéria stb.) képes és akar az adott allergénre tekintve mentes élelmiszert, ételt készíteni.

Benyújtási határidő: 2018. március 4.

A teljes pályázat ITT található!
 
 

 

Az Allergiamentes Életért Alapítvány Gluténmentes receptversenyt hirdet, a Lisztérzékenység Világnapjának alkalmából!

 

A receptverseny célja, hogy felhívjuk a figyelmet a lisztérzékenység problémájára, és bemutassuk, hogy gluténmentesen is lehet  finoman és változatosan étkezni.

A recept beküldői között értékes “gluténmentes” ajándékokat sorsolunk!

1.    A receptverseny leírása:

A játékban részt vehet minden  természetes személy, kivéve a szervezők, és hozzátartozóik.
Egy játékos csak egy pályázatot küldhet be.

A játék időtartama: 2017. május 5.  -  2017. május 31. éjfél

A recepteket az info@allergiamenteseletert.hu email címre várjuk.

A leírásban meg kell adni:

A leíráshoz csatolni kell legalább 3 db fázisfotót, amelyben bemutatásra kerül az étel elkészítésének menete.

2.    A pályázat értékelése:

A pályázatot a Allergiamentes Életért Alapítvány szakmai zsűrije fogja értékelni:

3.    Nyeremények:

Fődíj: Az első három díjazott, a Drop Gluténmentes étterem által felajánlott, egyenként 6000Ft értékű kupont nyerheti, amely az étteremben lefogyasztható. Ezen felül, a “Mentes”, a minden mentes desszertek termék forgalmazója által összeállított értékes desszert csomagot vihetik haza.

A fődíjakon kívül, a 100 legjobb recept  beküldőjét a szakmai zsűri  a “Mentes” desszertek forgalmazójának csomagjaival jutalmazza meg.

A “Mentes” desszertek garantáltan gluténmentesek, allergén mentesek emellett kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaznak.

4.    Eredményhirdetés:

A nyertesek kihirdetése 2017.június 1-én, 18 órakor lesz, a www.allergiamenteseletert.hu weboldalon, és az Allergiamentes Életért Alapítvány facebook oldalán: https://www.facebook.com/AllergiamentesEletert/?fref=ts

5.    A csomagok átvétele:

A budapesti játékosok a Mentes ajándékcsomagokat előzetes egyeztetés alapján a Prima Medica EgészségÁrudában, az I.ker. Budapest, Ostrom u. 16. fsz. 3. szám alatt vehetik át.

Vidéki játékosaink, a “Mentes” termékforgalmazójának vidéki átvevőpontjain vehetik át az ajándékcsomagokat, előzetes egyeztetés alapján. Az átvevőpontok listája: http://www.mentes.co.hu/uzletek

6.    Adatkezelés

A Szervezők fenntartják a jogot, hogy publikálják vagy ismertessék a beküldött receptet, a recept fotóját, a nyertes nevét a tömegtájékoztatási médiumokban és egyéb promóciós és reklám célokat szolgáló audio, fotó és video anyagokban. Nyertes, ehhez a játékszabályzat elfogadásával hozzájárul.

A rendszerünkben tárolt adatokat bizalmasan, az Ön által megadott keretek között kezeljük és azokat az adatkezelési felhatalmazással nem rendelkezők számára, az Ön hozzájárulása nélkül nem adjuk ki.

A Szervezők fenntartják a játékszabályzat változtatásának jogát.

 

Asztma világnap - Fotópályázat

Az Allergiamentes Életért Alapítvány, az Asztma Világnapja alkalmából, fotópályázatot hirdet „ÉN, és a TERMÉSZET” címmel óvodás és általános iskolás gyermekek részére.

A pályázat célja felhívni a figyelmet az asztmára, segíteni az asztmás gyermekek gyógyulását, állapotuk javítását, valamint szeretnénk rávilágítani a természetben eltöltött idő fontosságára.

Olyan fényképek beküldését várjuk a pályázatra, melyen gyermek(ek) a természetben, akár réten, strandon, hegyekben vannak, hogy ezzel is népszerűsítsük a szabadtéri programok fontosságát.

Ajándék:

A nyertes pályázók ingyenes belépési, valamint kedvezményes bérletvásárlási lehetőséget nyernek a fenti helyszínek valamelyikére. (Minden nyertes gyermek kisérője is ingyenes belépésre jogosult.)

A pályázatba írják bele:

A fotópályázat nyomonkövethető: https://www.facebook.com/AllergiamentesEletert

A fotópályázat menete:

Pályázni a fotók beküldésével lehet. A fotókat értékeli: Straub Dezső, az Allergiamentes Életért Alapítvány kuratóriumi elnöke.
A pályamunkákat május 4-ig várjuk névvel, telefonszámmal, az

Eredményhirdetés: május 5-én az Allergiamentes Életért Alapítvány facebook oldalán.
 

Várjuk a fotókat szeretettel:
Allergiamentes Életért Alapítvány

Jelen pályázat keretein belül a beküldéssel a szülő hozzájárul, hogy a gyermekéről készült fényképet az Allergiamentes Életért Alapítvány pályázat keretében felhasználhatja. 


2016 Pályázati lehetőség Mentes és Finom védjegyhasználatára

Az Allergiamenetes Életért Alapítvány pályázatot hirdet a Mentes és Finom védjegy használati jogának elnyerésére 2016-ban.

A Mentes és Finom védjegy

A védjegy biztonságot ad az ételallergiával, ételintoleranciával, lisztérzékenységgel érintettek részére.  A Mentes és Finom védjegy azt üzeni, hogy az adott étterem / cukrászda / pékség / pizzéria képes és akar az adott allergénre tekintve mentes élelmiszert, ételt készíteni.

A pályázat célja

Az Allergiamentes Életért Alapítvány (www.allergiamenteseletert.hu) által kiírt pályázat célja, hogy alapítványi támogatással segítse azon vendéglátó egységek számára a Mentes és Finom védjegy megszerzését, bevezetését, akik számára fontos, hogy garantáltan mentes termékeket tudjanak előállítani, de nem rendelkeznek kellő tudással, anyagi háttérrel a Mentes és Finom védjegy elnyeréséhez.

A Mentes és Finom védjegy biztosítja

Jelentkezésről és feltételekről >>itt tájékozódhat<<

 

2016 TÁMOGATOTT PARLAGFŰ IMMUNTERÁPIA - A jelentkezési időszak elindult!

 

2016-ban az Allergiamentes Életért Alapítvány támogatásával a parlagfű allergiás gyermekek, felnőttek kedvezményesen vehetnek igénybe immunterápiás kezelést.

A támogatott parlagfű-immunterápia programban elnyerhető előnyök:

A fenti előnyök, kedvezmények kivételével a teljes immunterápiás kezelés elvégzését, az ahhoz tartozó vizitdíjakat és kezelési költségeket természetesen a páciens önerőből finanszírozza.

Ki jelentkezhet?

Részvételi feltételek:

A jelentkezés menete:

1. Jelentkezzen be és menjen el a listában található orvosok közül kiválasztotthoz,
2. A szakorvos megállapítja, lehet-e önnél immunterápiát alkalmazni,
3. Amennyiben lehet és kéri, akkor a rendelőben töltsék ki a támogatás igénylő formanyomtatvány (jelentkezési lap)
4. Küldjék be a kitöltött adatlapot e-mailben / postán az Allergiamentes Életért Alapítvány részére: info@allergiamenteseletert.hu

 

A pályázatok elbírálása: A jelentkezéseket beérkezés sorrendjében bíráljuk el. Beküldés módja: e-mail, postai levél. JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ 2016. május 31.

A támogatásban résztvevő szakrendelők és kezelőorvosok 2016-ban:

BUDAPEST
Dr. Balogh Katalin, Allergológus és klinikai immunológus főorvos
Rendelés Helye: Budapest Budai Allergiaközpont
1015 Budapest, Ostrom u. 16. Mobil: +3630 6319309
E-mail: info@allergiakozpont.hu

KAPOSVÁR
Dr. Fábos Beáta Allergológus és klinikai immunológus főorvos
Rendelés helye:Kaposvár, Zárda utca 8. 21-es kapucsengő
Rendelés ideje: Hétfő - Péntek: 8.00-12.00 Előjegyzés kérése: Hétfő - Péntek 14-00-16.00 Telefonszám: 06-30-300-5085

Jelentkezési lap a kezelőorvosoknál megtalálható, vagy itt letölthető:  >> itt  <<

 

 


2015. március 30-án az Allergiamentes Életért Alapítvány szervezésesében megalakult a MENTES ÉS FINOM allergénmentes védjegy Szakmai Bizottsága, elindult a Mentes és Finom védjegyprogram.

A Mentes és Finom védjegy célja, hogy a jogszabályi és hatósági előírásokon alapulva pozitív példával elöl járva segítse az ételérzékenységgel élőket, hogy biztonságosan tudjanak éttermet, cukrászdát, pizzériát, egyéb vendéglátóipari egységet választani. A Mentes és Finom védjegy azt jelenti, hogy a védjegy birtokos tud és akar mentes élelmiszert a vendég részére fel-, illetve kiszolgálni.

A Mentes és Finom védjegy szakmaiságát az érintett szakmák képviselőiből felállt Szakmai Bizottság garantálja. A Szakmai Bizottságban képviselteti magát:

 

A Mentes és Finom védjegyről bővebb információért, kérjük, keresse fel a program honlapját:

www.mentesesfinom.hu